Back to Top
Αγνώς καί οσίως διατηρήσω βίον τόν εμόν καί τέχνην τήν εμήν. Αγνή και αμόλυντη θα διατηρήσω τη ζωή μου και την επιστήμη μου. Όρκος του Ιπποκράτη
 
 

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑ Αξιώσεις

291
https://ippokratis.info/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/3902/______________255__1697437984.jpg
Διεύθυνση: ΓΡΙΒΑ 34, 301 31 ΑΓΡΙΝΙΟ, ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Τηλέφωνο: 2641021220
Κινητό: 6974321836
Email: [email protected]
Πρόσωπο επικοινωνίας
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑ (+)
Κατηγορίες:
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
  • Στοιχεία επιχείρησης
  • Χάρτης
  • Κριτικές
Με τον όρο Αρθρωτικές Διαταραχές εννοούμε τη δυσκολία ενός ατόμου να προφέρει καθαρά κάποιους ήχους της ομιλίας. Στη συγκεκριμένη διαταραχή, το παιδί ή ο ενήλικας, διαλέγει σωστά τον εκάστοτε ήχο που πρέπει να χρησιμοποιήσει αλλά δεν μπορεί να τον εκφέρει σωστά. Οι ήχοι αυτοί, ή αλλιώς "φωνήματα" στη συνηθέστερη μορφή τους μπορεί να:
  • αντικαθίστανται με κάποιο άλλο φώνημα: Το /s/ γίνεται /θ/ (π.χ. σούπα - θούπα)
  • αλλοιώνονται: αντί για /ρ/ λέει ένα ήχο που μοιάζει με /γι/ (π.χ. ρόδα - γιόδα)
  • παραλείπονται: Δεν υπάρχουν μέσα στις λέξεις του (π.χ. παράθυρο - παάθυο)
  • απλοποιούνται μέσα σε σύμπλεγμα: (π.χ. βλέπω - λέπω).
 Οι διαταραχές της άρθρωσης μπορεί να οφείλονται σε κάποια
  1. οργανική αιτία: για παράδειγμα την απώλεια ακοής, σχιστία (χειλιών ή/και υπερώας) ή κάποια άλλη δομική ανωμαλία των αρθρωτών (υπερτροφική γλώσσα, κοντός χαλινός κλπ)
  2. λειτουργική ανωμαλία: πρόκειται δηλαδή για αδυναμία ή κακό μυικό έλεγχο των αρθρωτών (π.χ. αδυναμία να βγάλει τη γλώσσα έξω ή να την σηκώσει ψηλά στον ουρανίσκο κλπ)
 
Πότε όμως μιλάμε για διαταραχή της άρθρωσης; 
 
Όπως και σε όλες τις περιπτώσεις που παρουσιάζεται κάποια δυσκολία, για να πούμε ότι πρόκειται για διαταραχή θα πρέπει η δυσκολία αυτή να επιμένει πέραν των φυσιολογικών ορίων κατάκτησης της ικανότητας που επιρρεάζεται. Έτσι και για τις διαταραχές της άρθρωσης, θα πρέπει να καθορίσουμε ποια είναι τα φυσιολογικά όρια κατάκτησης των φωνημάτων. Ο παρακάτω πίνακας αναφέρει αναλυτικά σε ποια ηλικία κατακτώνται όλα τα φωνήματα της ελληνικής γλώσσας:
0 Ανασκόπηση

0.0 μέσος όρος βάσει 0 Κριτικές


5 αστέρια
0
4 αστέρια
0
3 αστέρια
0
2 αστέρια
0
1 αστέρι
0

Δεν υπάρχουν κριτικές προς το παρόν

Γράψτε μια κριτική


* Σημείωση: Προκειμένου να επαληθεύσουμε τη νομιμότητα των κριτικών που δημοσιεύουμε, απαιτούμε αποδεικτικά στοιχεία για τη σύμβασή σας με αυτήν την επιχείρηση. Οποιαδήποτε απόδειξη παραστατικών αγορών που ανεβάζετε θα προορίζονται για την επαλήθευση αυτής της κριτικής και δεν θα είναι δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό μας

Προσθήκη αρχείων

Επιβεβαιώνω ότι οι πληροφορίες που υποβάλλονται εδώ είναι αληθείς και ακριβείς. Επιβεβαιώνω ότι δεν εργάζομαι, δεν ανταγωνίζομαι και δεν σχετίζονται με αυτόν τον πάροχο υπηρεσιών.
Συνεχίζοντας, συμφωνώ με τον Όροι και προϋποθέσεις.